Mikomi  見込み (japans)
1) hoop, belofte, mogelijkheid, kans, waarschijnlijkheid
2) verwachting, anticipatie, voorspelling, schatting

Over Mikomi

Mikomi is een zelfstandig adviesbureau op het gebied van innovatie. De aanpak kenmerkt zich door het gebruik van uitvoerig (wetenschappelijk) onderzochte theorieën en principes, welke vertaald zijn naar heldere tools en modellen. In workshops wordt veel aandacht besteed aan ’the big picture’, zodat een goed inzicht in innovatie ontstaat en deelnemers na afloop over voldoende innovatiekracht beschikken. Zo kunnen zij zelfstandig aan de slag met innovatiemethodes zoals Design Thinking en Lean Startup.

Vooral business model innovatie behoort tot de expertises van Mikomi. Na uitvoerig onderzoek van 200+ succesvolle bedrijven zoals IKEA, Amazon, Netflix en Starbucks is door de universiteit van St. Gallen geconcludeerd dat business model innovatie niet draait om nieuwe business modellen. Het is een kwestie van het combineren van bestaande patronen. In een voor Nederland unieke workshop gaan we aan de hand van de 55 business model patronen op zoek gaan naar business modellen met toekomstperspectief.

Over mij

De afgelopen jaren heb ik veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van innovatie, business modellen, design thinking en lean startup. Door ruime ervaring in een corporate omgeving (Randstad Groep NL) kan ik me goed verplaatsen in de innovatie uitdagingen bij grotere bedrijven. Door mijn recentere werkervaring (Riksja Travel) weet ik ook hoe kleinere bedrijven het thema innovatie als een uitdaging ervaren. Ik beleef veel plezier in het bijhouden van mijn kennis door het lezen van (heel) veel boeken en in het delen hiervan.

Sinds 2014 heb ik me verdiept in het onderzoek van de universiteit van St. Gallen nadat ik het boek Business Model Navigator had gelezen. 
In 2019 heb ik bij hen in Zwitserland zelf een workshop gevolgd, zodat ik nu de workshop kan geven waarin de 55 business model patronen van 90% van de succesvolle bedrijven voorbij komen.

japanese-drawing

Contact

+31 0611451404

KvK: 76805182

BTW nr: NL003117990B69

© 2020 Designed & Developed by Mikomi

Leuk dat je er bent!

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website ga je akkoord met het gebruik hiervan.

Meer informatie in de cookieverklaring.